Primeur: de keramische zonnepan

Tejas Borja introduceert fotovoltaïsche dakpan met keramische structuur

Datum: 
13/02/2020

Tejas Borja introduceert een keramische dakoplossing die groene energie genereert: SOLAR FLAT-5XL

De nieuwe SOLAR FLAT-5XL fotovoltaïsche dakpan combineert als eerste ter wereld een volwaardige keramische structuur met een zeer hoogwaardig geïntegreerd monokristallijn glas-glas zonnesysteem.

Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat alle traditionele functies van de keramische pan behouden blijven. Het fotovoltaïsche paneel is perfect esthetisch geïntegreerd in de pan. Dit maakt het naar eigen zeggen dé oplossing om zonne-energie via het hellend dak op te wekken zonder toegevingen te moeten doen aan design en esthetiek.

De ingebouwde monokristalijne zonnecellen zijn verwerkt in een complex van meerlaags gehard glas. De connecties zijn van de hoogste kwaliteit, perfect waterdicht en onderscheiden zich door hun snelle en eenvoudige installatie, aldus de Spaanse fabrikant.

Een standaard installatie van SOLAR FLAT-5XL keramische pannen op het dak van een eengezinswoning neemt op jaarbasis 1.770 kg CO2-uitstoot uit de atmosfeer. 'De zonnepannen verlagen onze ecologische voetafdruk en produceren de elektriciteit die het gezin op jaarbasis verbruikt', claimt de fabrikant via een communiqué.

De pannen zelf kennen een productgarantie van 50 jaar; voor de geïntegreerde zonnepanelen geldt een productgarantie van 10 jaar. Tejas Borja garandeert - tot 25 jaar na de installatie - een efficiëntie van het fotovoltaïsche zonnepaneel op 82% van het aanvangsrendement.

Media

Gerelateerde berichten

Combineer isolatie en brandveiligheid met SAFE-R isolatieplaten. Brandveiligheid is geen luxe maar een absolute basisvereiste.

Partners / Adverteerders