Recticel houdt boot af

Aandeel geschorst, Oostenrijkse groep Greiner AG wandelen gestuurd

Datum: 
25/05/2021

Het ziet ernaar uit dat Recticel vooralsnog een onafhankelijk bedrijf blijft; het overnamebod van Greiner AG overtuigt niet.

Voor alle duidelijkheid: voor Recticel getuigt het ongevraagde overnamebod van het Oostenrijkse Greiner louter van onderwaardering. Vorige week liet Recticel nog weten niet in het minst geïnteresseerd te zijn in deze piste. Een gesprek met de Oostenrijkers lijkt alleen maar het wantrouwen te hebben bevestigd. Nadat de aandelen van Recticel deze ochtend werden geschorst, stuurde het bedrijf de volgende reactie de wereld in:

Na grondig beraad is de Raad van Bestuur van Recticel SA/NV van oordeel dat het ongevraagd voorwaardelijk vrijwillig openbaar overnamebod van Greiner AG op Recticel voor een bedrag van EUR 13,50 per aandeel geen rekening houdt met de positie en de legitieme belangen van alle belanghebbenden, en de vennootschap aanzienlijk onderwaardeert.

Recticel heeft Greiner AG uitgenodigd om haar bod te verduidelijken op een vergadering met de Voorzitter en de CEO van Recticel op 24 mei 2021. Deze vergadering heeft dit standpunt alleen verder bevestigd.

Recticel zal actief haar strategische alternatieven onderzoeken, waaronder haar stand-alone strategie, en zal deze alternatieven evalueren rekening houdende met de belangen van alle belanghebbenden, waaronder de aandeelhouders. 

Recticel zal haar aandeelhouders en alle andere belanghebbenden op de hoogte houden van alle significante ontwikkelingen en zal bijkomende mededelingen publiceren indien en wanneer nodig. 

Voorlopig blijft het aandeel geschorst tot minstens na afloop van de aandeelhoudersvergadering. Wordt vervolgd.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders