Regionale bouwbeurzen het betere alternatief?
Nationaal versus regionaal: de formules staan haaks op elkaar
Nu Batibouw voor de deur staat, lanceert concurrent Easyfairs een persbericht over het succes van diens regionale woonbeurzen.
De timing is uiteraard geen toeval, maar het moet gezegd: qua organisatie en concept staan de regionale woonbeurzen en de nationale klepper Batibouw ver uit elkaar. Al dient een en ander genuanceerd te worden: Easyfairs organiseert voornamelijk woonbeurzen en die kun je niet allemaal gelijkschakelen met de eerder klassieke evenementen voor (ver)bouwers.
De cijfers spreken voor zich
Easyfairs organiseerde de afgelopen maanden 5 succesvolle, regionale woonbeurzen (waaronder bis, bouw&reno en Wonen). Aan het woord is de organisator zelf die prat gaat op 160.000 bezoekers en 1.200 exposanten. Die cijfers zouden het gevolg zijn van de bewust gekozen regionale aanpak. “Mensen kiezen voor regionale (ver)bouwbeurzen waar ze naast fabrikanten ook de vaklui ontmoeten die hun project kunnen uitvoeren. We zetten bewust in op die proximity”, aldus Dirk Van Roy, CEO Easyfairs Belgium.
Bis is met 77.723 bezoekers (cijfers van de organisator) de grootste van de 5 beurzen. Het bezoekersaantal steeg naar eigen zeggen met 10%, goed voor de beste editie van de laatste 5 jaar. Ook Wonen trok 11% meer bezoekers aan.
“Onze beurzen zitten in een positieve vibe. Dat merken we op vlak van bezoekersaantallen én commercialisatie. Vier maanden na bis is 75% van de beursoppervlakte voor de volgende editie al verkocht! Op bouw&reno was Antwerp Expo tot de nok gevuld met exposanten, waardoor we volgend jaar ook de gloednieuwe hal 5 (2000 m² extra) wensen te vullen”, aldus Van Nieuwenhove, Head of Building Cluster.