RENOLIT 75 jaar jong

Van bescheiden fabriek in Duitsland tot multinational

Datum: 
04/05/2021

Op 4 mei 1946 richtte Jakob Müller in Worms, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, het bedrijf RENOLIT Werke GmbH op.

De oorlog was net voorbij en de leerfabriek die Müller toen bezat, had het zwaar te verduren. De productie moest steeds meer onderbroken worden en leer was schaars, … de noodzaak noopte hem tot het vinden van oplossingen. Müller bedacht dat PVC een degelijke vervanger kon zijn voor leer; hij vond een geschikte fabriek in Worms en richtte RENOLIT op.

In die tijd waren er slechts zeven werknemers. Al snel werd PVC een waardig alternatief voor leer. Meer nog, het werd zelfs gebruikt en aangeboden voor vloeren, films, dakbedekkingen, zwembaden en nog veel meer. Vanuit dat visionaire idee groeide RENOLIT in een paar jaar tijd uit tot een internationaal bedrijf, met eerst een vestiging in Nederland, vervolgens in Spanje, Groot-Brittannië, Italië en overal ter wereld, tot de huidige 30 vestigingen. Het bedrijf telt intussen meer dan 30 productie-eenheden en verkoopskantoren in meer dan 20 verschillende landen. Meer dan 4800 werknemers wereldwijd genereren een omzet van 1.032 miljard euro.

Oprichter en bezieler Müller overleed in 1976 maar zijn vooruitziende blik, zijn kennis en financiële soliditeit zijn altijd de troeven gebleven van het bedrijf, de familie en het management dat RENOLIT tot op vandaag leidt. Het verhaal van RENOLIT, dat uitgroeide van een bescheiden bedrijf tot een wereldspeler, draait om innovatie, research, gedeelde doelstellingen en de sociale waarde van het bedrijf, laat het bedrijf op deze heuglijke dag weten. RENOLIT is overigens ook lid van de Circular Plastics Alliance (CPA), een initiatief dat gepromoot wordt door meer dan 100 Europese bedrijven, waaronder kmo’s, grote bedrijven, onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, die er zich vrijwillig toe verbinden om samen het circulaire karakter van kunststoffen op de Europese markt te vergroten.

Bron: RENOLIT

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders