Renolit verkleint ecologische voetafdruk Bally

Hoofdkantoor Zwitsers schoenenmerk heeft nieuw dak met zonnepanelen

Datum: 
31/08/2021

Op het hoofdkantoor van het historische Zwitserse merk werd het Renolit Alkorplan Solar systeem geïnstalleerd. Dat is volgens Renolit de perfecte oplossing voor kunststof daken in PVC-P met een zonnepanelensysteem.

Bally koos voor een Renolit dakafdichting voor de renovatie van het hoofdkantoor in Caslano, in het kanton Ticino. Het merk heeft het oude, industriële complex omgebouwd tot een site die technologie, milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

Het renovatieproject werd uitgevoerd door Enerbuild Zwitserland, een bedrijf gespecialiseerd in totaaloplossingen voor het ontwerp, de ontwikkeling en de installatie van gebouwschillen met een hoge energie-efficiëntie. De totale oppervlakte van 3.225 m² werd eerst waterdicht gemaakt met een 1,8 mm dikke Renolit Alkorplan F, een uv-bestendig PVC-P dakmembraan met een polyester versterking.

De firma Romande Energie zorgde vervolgens voor de installatie van het Renolit Alkorplan Solar systeem. Maar liefst 746 Solar profielen – goed voor 2.238 lopende meter – werden op de dakbaan gelast, zo dicht mogelijk bij de lasnaden. De profielen vormen de basis waarop vervolgens de dragende structuur van de zonnepanelen wordt vastgemaakt.

Het systeem is naar eigen zeggen gemakkelijk en snel te installeren en ook de onderhouds- of herstellingswerken aan de zonnepanelen kunnen probleemloos uitgevoerd worden. Maar het systeem is vooral heel betrouwbaar, claimt Renolit. Zo beschikt het over een technische goedkeuring (DIBt) en is het getest bij windsnelheden tot 200 km/u.

Het zonnepanelensysteem op het dak van Bally heeft een vermogen van  444 kW, waardoor momenteel 85% van de totale elektriciteits- en verwarmingsbehoefte van de site van Caslano wordt opgewekt door de zonnepanelen. Sinds de renovatie van het dak mag Bally-schoenen terecht prat gaan op een kleinere en duurzamere ecologische voetafdruk.
 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders