Renson schetst toekomst in vijf uitdagingen

'Tagline' van het bedrijf meer dan ooit relevant

Datum: 
23/09/2019

De vereisten van bewoners veranderen aan hoog tempo; anticiperen is de boodschap aldus Renson.

Tijdens de vastgoed-summit Realty in Knokke-Heist toonde Renson 5 mogelijke oplossingen voor uitdagingen waar promotoren, projectontwikkeleraars en bouwheren best vandaag al rekening mee houden. Het bedrijf nodigde dan ook exact die doelgroep uit om hen in 5 korte sessies de uitdagingen te schetsen maar tegelijkertijd ook (mogelijke) oplossingen naar voren te schuiven en summier te demonstreren.

De vijf toekomstige uitdagingen zijn volgens Renson: oververhitting binnenshuis voorkomen, de combinatie ventileren en energiezuinig bouwen/leven mogelijk maken, comfortabel wonen voor iedereen garanderen, intelligente huizen/woonblokken/wijken en de feilloze thuislevering van online-aankopen. De uitdagingen zitten niet toevallig grotendeels vervat in Renson's tagline: creating healthy spaces.

De toekomst is nu
Tijdens de summit toonde het bedrijf aan dat er voor het merendeel van die toekomstscenario’s al tastbare oplossingen zijn. Ter voorkoming van oververhitting kan je bij de fabrikant aankloppen voor buitenzonwering en intensieve nachtventilatie. Wat je je daar concreet moet bij voorstellen, kan in detail beleefd worden in Renson’s Concept Home. De bedoeling van het genoemde project is om theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen en op basis van de bevindingen nieuwe producten en (bouw)technieken te ontwikkelen. Zo blijkt nu al dat ventileren en energiezuinig wonen perfect samengaan en ertoe leiden dat iedereen comfortabel kan wonen.

Een ander aspect vult Renson in met partner OpenMotics. De cloud en geconnecteerde intelligente woningen en zelfs volledige wijken zijn de toekomst. Gebouwautomatisatie wordt binnen afzienbare tijd even vanzelfsprekend als elektriciteit en stromend water, klinkt het bij OpenMotics. Waar iedereen het schijnbaar over eens is, is dat ons huis integraal via een app aansturen geen visioen is maar veeleer een kwestie van tijd.

Idem dito voor het thuis laten leveren van online-bestellingen. Renson demonstreerde in dat verband eSafe Wall, een reeks moduleerbare pakketbrievenbussen. Volledig geautomatiseerd en beveiligd zodat koeriers met een eigen code pakketjes kunnen afleveren op alle (on)mogelijke momenten van de dag. Voor alle duidelijkheid: er hoeft niemand thuis te zijn en je pakket wordt nooit meer nat (of gestolen). Ideaal voor een inkomhal in een woonblok klonk het onder meer. Toekomstmuziek? Neen, keiharde realiteit. De toekomst is nu en anticiperen is een noodzaak, besluit Renson (video).

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders