Schüco lanceert Internet of Façades

Maak kennis met de kracht van de digitale gebouwschil

Datum: 
08/06/2022

Wat gebeurt er wanneer de façade een interface wordt tussen binnen en buiten, tussen de fysieke en de digitale wereld?

Het antwoord op die vraag is IoF ID, of Internet of Façades zoals Schüco deze noviteit benoemt. Concreet: met IoF smelten gegevens en informatie samen, onderdelen van gebouwen en zelfs hele gebouwen vormen een netwerk met hun omgeving. De digitale gebouwschil wordt de ruggengraat van moderne, toekomstgerichte gebouwen en slimme steden. Het verzamelt en communiceert gegevens en informatie - en creëert digitale oplossingen die stedelijke ruimten efficiënter, duurzamer en leefbaarder maken.

Een kleine badge met een grote impact
In eerste stap naar het slimmer maken van bouwschillen, introduceert het bedrijf iOf ID. Daarachter schuilt een kleine badge die elk gevelelement van een gebouw zijn eigen digitale identiteit geeft. Alle gegevens, informatie en documenten met betrekking tot het element in kwestie worden daarop opgeslagen en zijn beschikbaar voor de levensduur van het element. Dit is niet alleen de eerste belangrijke stap in de richting van een digitale gebouwschil, maar maakt ook het dagelijkse werk van de Schüco-partners een stuk eenvoudiger.

Concrete voorbeelden van opgeslagen info: welke greep is geïnstalleerd, welk onderhoud is er gepleegd, hoe kunnen oude onderdelen worden gerecycleerd... Al deze informatie is beschikbaar via de badge en kan overal en op elk moment worden getraceerd. Voor eigenaars van gebouwen, investeerders of facility managers betekent dit: meer overzicht, meer informatie en uiteindelijk meer controle.

Bron: Schüco

Gerelateerde berichten

Met Cedral gevelstroken of sidings geef je de gevel een tijdloze uitstraling. Ideaal zowel voor nieuwbouw en renovatie. Deze gevelstroken zijn makkelijk te plaatsen en vragen weinig onderhoud.

Partners / Adverteerders