Screen neutraliseert coronavirus

Coulisse introduceert antivirale screen voor raambekleding

Datum: 
30/04/2021

In het kader van hun streven naar gezonde binnenruimten introduceert Coulisse een screen met antivirale eigenschappen.

Het innovatieve screen, dat met name geschikt is voor ruimtes met strenge hygiëne-eisen, is naar eigen zeggen de eerste op de markt met een snelwerkende en langdurige antivirale en antibacteriële werking, ontworpen om de verspreiding van corona-achtige virussen effectief te helpen indammen.

Coronavirus in seconden geïnactiveerd
Achtergebleven resten van besmettelijke virusdeeltjes vormen een duidelijk gezondheidsrisico, vooral in openbare ruimten waar mensen komen en gaan. Onderzoek toont aan dat virussen van de coronavirusfamilie dagenlang op materialen kunnen achterblijven. Een van de weinige gelukkige feiten over corona is dat het virus betrekkelijk gemakkelijk kan worden vernietigd. Tests met het SARS-CoV-2-virus op het antivirale scherm laten zien dat 99 procent van de coronavirusdeeltjes binnen 16 seconden wordt geïnactiveerd.

Eva Jongejan, Textile Engineer bij Coulisse: 'Wij zijn verheugd om dhet eerste screen op de markt te brengen dat zowel antimicrobieel als antiviraal is. Het scherm is ontworpen met een snelwerkende en langdurige antivirale en antibacteriële werking om de verspreiding van Covid-19 te helpen indammen. Wanneer aërosolen in contact komen met het antivirale scherm, zal het virus zich niet kunnen verspreiden. Schermdoeken zijn altijd een voorkeurskeuze geweest voor openbare ruimten, waaronder ziekenhuizen, vanwege hun functionaliteit en duurzaamheid. Speciaal voor dergelijke gebouwen zien we een toenemende vraag naar hygiënische oplossingen.

Het nieuwe screendoek, met een openheidsfactor van 5 procent, maakt deel uit van de Screen Essential 3000-serie. Screen Essential is een doek op PVC- en polyesterbasis met een 2x2 korfbinding. Het voldoet aan Oeko-Tex en is vrij van VOC's, ftalaten, formaldehyde en zware metalen, waardoor het veilig is voor direct huidcontact. Voorzien van zowel anti-microbiële als antivirale eigenschappen, biedt de nieuwe screen maximale bescherming tegen ziekteverwekkers.

Net als de Coulisse raambekledingschermen met antimicrobiële eigenschappen, is het nieuwe antivirale scherm bijzonder geschikt voor openbare gelegenheden met strenge hygiëne-eisen. Uiteraard zorgt het ook voor gemoedsrust in huiselijke kring en op plaatsen waar kinderen spelen. Als onderdeel van de Screen Essential 3000 serie is het verkrijgbaar in een breedte van 250 centimeter en in 6 tijdloze kleuren variërend van wit en beige tot grijs en zwart tinten.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Screen neutraliseert coronavirus | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.