State-of-the-art fabriek voor Soenen Golfkarton

Datum: 
18/11/2022

Partnerinfo - Familiebedrijf Soenen Golfkarton bouwt aan een ultramoderne tweede vestiging in Lanklaar bij Dilsen-Stokkem. De opdracht was duidelijk, maar even goed uitdagend: volumineuze geveloppervlaktes slank isoleren. Utherm Premium klaarde de klus.

Soenen Golfkarton uit Hooglede is met 240 werknemers en 80 miljoen euro omzet een modelkmo die jaarlijks 100.000 ton karton in producten giet. Het familiebedrijf heeft ambitieuze plannen en wil de actieradius grondig uitbreiden. Een nieuwe, tweede vestiging in het Limburgse Lanklaar rijst daartoe uit de grond.

Met deze hypermoderne fabriek wil CEO Louis-Philippe Soenen op relatief korte termijn de omzet en het aantal werknemers verdubbelen. Het bouwen van de fabriek gebeurt onder leiding van aannemer Vulsteke, waarbij Unilin Insulation als isolatiepartner graag mee het verschil maakt.

Premium isolatie voor premium projecten

Voor Vulsteke was de opdracht niet alleen om de fabriek zo performant mogelijk te maken, ook duurzaamheid speelde een heel belangrijke rol voor bouwheer Soenen. Om aan de constructiesterkte en alle bouwvoorschriften te kunnen voldoen, mochten de muren immers een maximale dikte hebben van 27 cm. Vulsteke koos voor dit omvangrijke project bewust voor Utherm Premium.

Thomas Michielsseune, directeur Uitvoering bij Vulsteke: “De bouwheer wou, los van alle verplichtingen, een heel performant en duurzaam gebouw. In de gevelpanelen kozen we voor Utherm Premium van 8 cm om de gebouwschil zo slank mogelijk te isoleren en deze tegelijk EPB-conform te maken.”

Performanter en slanker

Utherm Premium PIR garandeert een betere isolatiewaarde met eenzelfde dikte als standaard Utherm isolatieplaten. Matty Dekkers, Plant manager bij Schelfhout, vertelt: “De wanden voor het bouwproject Soenen mochten in totaal maximum 27 centimeter dik zijn. Dit was een uitdaging, maar werd mogelijk met Utherm Premium isolatie van 8 centimeter tussen de gevelpanelen. Utherm Premium is immers ideaal om slanker te isoleren en zo ruimte te besparen of als er met beperkte dikte aan bepaalde eisen moet worden voldaan, wat hier het geval was.”

Partners in Premium isolatie

Naast de uitstekende plaatsbesparende en thermische eigenschappen, is Utherm Premium ook gemakkelijk te verwerken. Voor de uitvoering en plaatsing van de panelen, werkte Vulsteke samen met Schelfhout, specialist in betonwanden. “Bij aanvang van het project zaten we direct met hen samen om technisch goed af te stemmen, zodat zij meteen de grote volumes aan isolatie zouden kunnen bestellen”, aldus Thomas Michielsseune.

De enorme industriebouw in Lanklaar vordert snel dankzij de goede partnership tussen de aannemer, de betonfabrikant en Unilin Insulation. De omvang van dit premium project was perfect op maat van de Utherm Premium isolatiepanelen.

Bron: Unilin Insulation

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders