Venlo krijgt krachtigste zonnedak ter wereld

12,6 hectaren zonnepanelen samen goed voor 18 Megawatt

Datum: 
11/02/2020

Heylen Warehouses en AG Real Estate bouwen een zonnedak met een oppervlakte van 12.6 hectaren (ongeveer 20 voetbalvelden).

Volgens de genoemde partijen staat daar een capaciteit tegenover van meer dan 18 Megawattpiek op één enkele dakoppervlakte. De bouw van dit naar eigen zeggen krachtigste zonnedak ter wereld is eerder dit jaar gestart en de oplevering staat gepland net voor de grote vakantie. De installatie zal gebeuren op de logistieke site VE Commerce Campus in Venlo in de Nederlandse provincie Limburg.

Dit project maakt deel uit van de ambitie die Heylen koestert om te investeren in hernieuwbare energie en zo een toegevoegde waarde te creëren voor de klanten die de logistieke sites huren. “Wij geloven dat logistieke panden de energiecentrales van de toekomst zijn,” aldus Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.

Stroom voor 4500 gezinnen
In samenwerking met de Belgische installatiepartner IZEN, zal Heylen Warehouses de volledige oppervlakte (12.6 hectaren) van het dak in Venlo bedekken met zonnepanelen. Naar schatting zal de volledige installatie een productie opleveren met een equivalent dat voldoende is om 4.500 gezinnen van stroom te voorzien.

Het Belgische bedrijf investeert maar liefst 60 miljoen euro in hernieuwbare energieoplossingen en heeft naast Venlo nog gelijkaardige projecten in Nederland en België. “Een grootschalige campus, de samenwerkingen met de provincie Limburg, met de aannemer IZEN en met het ingenieursbureau ENCON alsook het Nederlandse investeringsbeleid zijn elementen die een gunstig klimaat hebben gecreëerd om volop in te zetten op energietransitie,” besluit Philippe Deschilder.

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders