Voka wil indexsprong

Voka-voorzitter Wouter De Geest roept regeringen dringend op tot actie

Datum: 
10/01/2022

Op een digitale nieuwjaarsbijeenkomst roept Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, op tot een indexsprong. Zonder indexsprong zal de loonstijging 7% bedragen op twee jaar tijd. Een indexsprong - sociaal gecorrigeerd - zou ondernemingen de broodnodige ademruimte bieden en onze concurrentiekracht bewaren. Voka-voorzitter Wouter De Geest wil ook andere beslissingen en hervormingen doorgevoerd zien. Op het vlak van energie, arbeidsmarkt en in het stikstofdossier vragen ondernemingen dringend oplossingen.

“Corona is nu absoluut geen excuus meer om belangrijke beslissingen uit te stellen. Het is hoog tijd voor beleid in 2022. Het gebrek aan politieke keuzes brengt de competitiviteit van onze ondernemingen in gevaar. Beslissingen over loonkosten, energiebevoorrading, arbeidsmarkt en  een stikstofkader zijn onontbeerlijk voor de economische toekomst van dit land”, zegt Wouter De Geest, voorzitter van Voka, op een digitaal nieuwjaarsevent.

Voor Voka valt het voorbije politieke jaar te mager uit. In heel wat domeinen diende de politiek knopen door te hakken, maar dat gebeurde amper. Schaarse lichtpuntjes waren de invoering van de Vlaamse jobbonus en de goedkeuring van de federale energienorm. Lees het volledige relaas op de website van VOKA.

Bron: VOKA

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Voka wil indexsprong | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.