Wienerberger introduceert waterpasserende kleiklinker

Datum: 
22/01/2019

Met Passaqua biedt Wienerberger een antwoord op de groeiende vraag naar waterdoorlatend bestratings-materiaal.

Passaqua is een strengpers kleiklinker met afstandhouders voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat het water dus niet door, maar laat het ‘passeren’ via de bredere voegen.

De Passaqua kleiklinkers zijn verkrijgbaar in 4 kleuren (zie foto) en uitermate geschikt voor terrassen en opritten van particuliere woningen en verkavelingen, verharde evacuatiewegen voor de brandweer en verhardingen van openbare ruimtes zoals parkings, pleinen, voet- en fietspaden, enzovoorts.

Wienerberger introduceert de klinkers tevens om tegemoet te komen aan de problematiek van het toenemend waterdebiet in ons rioleringsstelsel. Volgens de fabrikant is 14,4% van Vlaanderen verhard en neemt dat aandeel nog elke dag toe.

Om overstromingen en watertekorten te vermijden, zijn er regionale en ook stedenbouwkundige voorschriften om regenwater op te vangen en te gebruiken of te laten infiltreren in de bodem. De Vlaamse regelgeving verplicht bijvoorbeeld de aanleg van een infiltratievoorziening voor percelen groter dan 250 m2. Kortom, deze klinkers kunnen soelaas brengen want het regenwater komt op die manier in de bodem terecht en dat perkt het overstromingsrisico danig in.

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders