Wienerberger scoort met duurzaamheid

Circulaire krimphoes goed voor eerste Europese Packaging Award

Datum: 
23/10/2019

Eerste Packaging Award van het Europese Ufemat deels de verdienste van Wienerberger.

Ufemat, de Europese vereniging van nationale federaties van bouwmaterialenhandelaars en producenten, reikte deze week haar eerste Packaging Award uit. Winnaar werd een innovatieve circulaire krimphoes, ontwikkeld door een multidisciplinair samenwerkingsverband waarin Wienerberger een actieve rol speelt.

De winnende circulaire krimphoes is volgens Wienerberger een unicum in de bouwsector. Ze bestaat naar eigen zeggen voor de helft uit gerecycleerd plastic en beschikt toch over alle kwaliteiten die vereist zijn voor de toepassing en het transport waarvoor ze is bedoeld. Daardoor kan ze een fikse boost betekenen voor de duurzaamheid binnen dit segment van verpakkingen voor bouwmaterialen, aldus Wienerberger. De fabrikant berekende dat alleen al in België jaarlijks 40.000 ton aan verpakkingsmateriaal wordt gebruikt; op Europese schaal helt de balans over naar meer dan 500.000 ton.

Met de Packaging Award wil Ufemat de aandacht vestigen op ‘best practices’ inzake duurzame en circulaire verpakkingsoplossingen voor bouwproducten. Nationale federaties konden vrij oplossingen indienen om mee te dingen naar de award. De circulaire krimphoes van Wienerberger en partners deed het volgens Ufemat net iets beter dan een Spaans project voor de recyclage van polystyreenafval van isolatiepanelen en een Brits initiatief om de componenten van gebruikte douchematerialen circulair te maken en de hoeveelheid verpakking te reduceren.

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Wienerberger scoort met duurzaamheid | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.