Woningpas krijgt digitale kluis

Eigenaars kunnen zelf relevante documenten opladen en bewaren

Datum: 
25/06/2021

De woningpas, de online tool van de overheid die informatie over je woning en perceel bevat, wordt gebruiksvriendelijker.

Sinds vandaag, 25 juni 2021, is een digitale kluis beschikbaar waar je als eigenaar zelf documenten over je woning kan opladen en bewaren.

Op en top gebruiksvriendelijk
De digitale kluis is een handige en veilige online verzamelplaats voor alle relevante digitale bestanden, zoals plannen, attesten en keuringen, verslagen, onderhoudsdocumenten, foto’s en facturen van uitgevoerde werken, .... Ook foto’s van jouw renovatiewerken kan je hier bewaren en zo een mooi overzicht bewaren van alle uitgevoerde werken. Leuk om op terug te blikken, maar vooral handig om alles op één overzichtelijke plaats te bewaren én terug te vinden. Indien je de woning verkoopt, biedt de digitale kluis in de woningpas een handig overzicht van alle verplichte en aangevulde documenten ter beschikking en kunnen deze eenvoudig overgedragen worden naar een volgende eigenaar. 

Hoe werkt het?
Het opladen en bewaren van documenten in de digitale kluis verloopt makkelijk via het tabblad ‘Attesten en documenten’. De werkwijze is gebruiksvriendelijk en er zijn een aantal vooraf bepaalde categorieën zodat je een handig overzicht krijgt van de documenten: plannen, verslagen & adviezen, attesten & keuringen, onderhoudsdocumenten en bewijsstukken (foto's & facturen) van uitgevoerde renovatiewerken.

Enkel de eigenaar van de woning kan deze documenten zien, tenzij je beslist om uw woningpas te delen met anderen, zoals bv. uw makelaar, notaris, huurder, een geïnteresseerde koper, een deskundige … Bij het delen van je woningpas ziet deze persoon automatisch ook alle documenten die je hebt opgeladen in de digitale kluis. Op die manier hoeft je de documenten niet meer langs een andere weg digitaal te bezorgen. Ze zijn automatisch beschikbaar in jouw woningpas als u deze met hen deelt. Wanneer je je woning verkoopt, gaan alle bewaarde documenten automatisch naar de volgende eigenaar. Wens je dat niet, dan verwijder je gewoon de bewaarde documenten. 

Bron: Energiesparen.be

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders