Amsterdamse scheepswerf wordt bruisende nieuwbouwwijk

3 lokale architecten laten zich van hun stoerste kant zien

Datum: 
20/05/2021

Amsterdam krijgt er een gloednieuwe stadswijk bij, goed voor in totaal 1.800 nieuwbouwappartementen en ruimte voor winkels.

Dit nieuwbouwproject komt op de voormalige scheepswerf Oostenburg. Deze site was ooit de uitvalsbasis van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en tot het midden van de 20e eeuw een gekend industriegebied. Dat industriële verleden herken je vandaag in de stoere architectuur van de appartementsblokken. Oostenburg werd uitgetekend door 3 Amsterdamse architecten. De look werd een verrassende mix van stijlen, stoere materialen en creatieve details.

Prioriteit brandveiligheid
Sorba Projects, specialist in gevelbouw, realiseert in opdracht van projectonwikkelaar Van Wijnen een deel van de gevels. “Het is best een hele klus”, zegt Bas van Hardeveld, projectmanager bij Sorba Projects. De gebouwen combineren een woonomgeving met winkelpanden op het gelijkvloers. Door dit openbare karakter, is brandveiligheid essentieel.

De voorgeschreven normen konden worden behaald met resolplaten Usafe Wall LB, laat Unilin Insulation via een communiqué weten. Deze isolatieplaten hebben een hoge brandklasse: B-s1-d0. Daarnaast voldoet de lambdawaarde van 0,02 W/m.K aan de hoge thermische eisen én zijn de resolplaten erg slank. “De Ideale combinatie voor bepaalde gevelpakketten waar weinig ruimte is”, aldus Van Hardeveld. Bovenop de isolatieplaten komen materialen zoals cortenstaal, aluminium en beton die de gevels een unieke uitstraling geven.

2.000 m² Usafe Wall LB
“Als het op levertijden, prijs en kwaliteit aankomt, ga ik voor de meest gunstige partij!”, aldus Van Hardeveld die in Unilin Insulation een goede gesprekspartner vond. Unilin Insulation denkt graag mee over de beste isolatietoepassing voor elk project. “Daarmee overtuigen wij ook onze opdrachtgever volledig van de kwaliteit van ons vakmanschap en het premiumproduct.” De aannemer plaatste al ongeveer 2.000 m² resolplaten op de gevels. De isolatieplaten zijn licht in gewicht en hebben een handig tand- en groefsysteem. Hierdoor verloopt de plaatsing vlot en sluit de isolatie goed aan.

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders